Tilbakemeldinger fra testrennet Oktober 2014

Evaluering av Bear Challenge testkonkurranse 2014

Et uformelt Triatlon (Løp, Sykkel, Rulleski) og Rulleskirenn

Dato: 27/4-2015

Innholdsfortegnelse

 1. Bakgrunn og testrenn 2014
 2. Tilbakemeldinger fra løperne 2014
 3. Rennet i år – 20. September 2015
 4. Annen informasjon
 5. Invitasjon

Kontakt person: Ronny Feet eller Jan Taug, på vegne av Bjønndal Sporting Team og The Bear Challenge, ronnyfeet1@hotmail.com,  jan.taug@gmail.com om det er behov for ytterligere informasjon.

 1. BAKGRUNN OG TESTRENN 2014:

Vi er en treningsgruppe på Skytta/Bjønndalen i Søndre Nittedal som ønsket å dra i gang et rulleskirenn i flotte omgivelser sør i Nittedal. Vi kjørte et test renn 5. oktober 2014 og dette er en oppsummering med tilbakemeldinger fra løperne. Vi la opp til en rulleskirenn som skal nå så bredt som mulig slik at de som liker å bevege seg på rulleski kan ha et høst-mål å trene mot. Basert på et eget treningsopplegg laget vi også et Triatlon med Løp, Sykkel og Ski. Se vår hjemmeside www.bearchallenge.com for mer informasjon om arrangementet. Vi er Nittedalsentusiaster og tror dette kan være med på å forsterke Nittedal som grønn kommune med godt miljø, tilrettelagt for idrett og friluftsliv.

Initiativet er tatt av Bjønndal Sporting Team, en uformell treningsgruppe med ca, 30 medlemmer som ønsker å gjøre noe for nærmiljøet. Vår møteplass er Bjønndalen Skiarena, derav navnet: The Bear Challenge.

Organisasjonskomiteen for Bear Challenge arrangementet i 2014 (noen endringer i 2015):

 • Rennleder: Lars Karløf: Forskingssjef, SWIX
 • Presse/LøypeEirik Fardal, Sportssjef, Aftenposten
 • Løypesjef sykkel: Ronny Feet, Lærer, Lørenskog Kommune
 • Løypesjef løp/Sikkerhet: Tom Sætereng, Personal og Organisasjonsansvarlig, Luftforsvaret
 • Funksjonærer: Kjetil Nygård, Dataansvarlig, Politiet
 • Løypesjef Rulleski/Markedsansvarlig: Jan Taug, CMO, Telenor og Professor, BI

Vi initierte dialog med følgende samarbeidspartnere: Gjelleråsen Idrettsforening, Nittedal CK, Røde Kors, Nittedal kommune, Statens Vegvesen. Vi innhentet godkjenning fra Statens Vegvesen, Nittedal kommune og Romerike Politikammer som alle var veldig positive og hjelpende. SWIX og Telenor stilte som sponsorer, og vi var i dialog med Alfa og Maxbo, samt lokale selskaper og noen mindre lokale bedrifter som sportsbutikker ol. Vi har også vært i dialog med andre lokale arrangement som benytter deler av den samme traséen som f.eks. Raumerrittet og Varingskollstafetten

I 2014 gjennomførte vi et testarrangement i liten målestokk 5. oktober, og satser på et bredere arrangement 20. September 2015. Arrangementet kommer sannsynlig også til å ha Hagan som start og målsted.

Rulleski løpet vil gå fra Hagan langs Gamle RV4 ned til Kjul. Sykkelvei fra Kjul til Rotnes for så å følge Rauerskauveien og Årosveien til Hellerudsletta der Riksvei 22 må krysses, før vi følger sykkelsti langs riksvei 22 oppover til Gjelleråsen og ned til Hagan igjen. Distansene vi ser for i 2015 er:

 • The Big Bear Challenge – triatlon på Nittedalsvis, ca.12 km løping i skog, ca. 25 km sykling på skogsvei og sti, og avslutter med 23 km klassisk rulleski.
 • The Bear Challenge – Rulleskirenn med aldersklassser, 23 km rulleski, Klassisk. (Vurderer 46 km, dvs. to runder fra 2015 om interesse)

1. TILBAKEMELDING FRA LØPERNE 2014:

Vi sendte ut en liten spørreundersøkelse etter arrangementet. Denne gikk ut til de 35 test løperne og vi fikk 25 svar. Under er et representativt utvalg av tilbakemeldingene.

Spm. 1)   Hvordan opplevde du løypeprofilen på løp, sykkel og rulleski (evt. bare rulleski)

Rulleskiløypa

Rulleskiløypa har en fin trase med gode variasjoner i type terreng. Her får man brukt alle teknikker (såfremt man ikke er profesjonell langløper, de staker jo uansett). Som et turrenn syns jeg denne traseen er utmerket. Også et stort pluss at den ikke har krevende utforkjøringer, noe jeg mener er viktig for et turrenn.

Løypeprofil rulleski var veldig bra. Det er en fin runde som inneholder mange elementer. Fin avslutning, den skiller!

Mulig og lage en annen målgang hvis det kommer et felt på rulle ski ? litt skummelt !

Fin løype og ikke for krevende. For meg personlig taklet jeg overgangen fra sykkel til nedoverbakke på rulleski dårlig. Det ble for statisk så fikk kramper i lårene, men jeg har aldri kjørt en treningsøkt før rulleski tidligere så dette kan sikkert være individuelt. Bra profil som gir rom for god variasjon mellom staking og diagonal.

Veldig bra, men kan være problem med nedover på relativt smal og til dels ujevn gangvei i starten når feltet er samlet og det er kniving om plassene. Er det mulig å bruke hele veien? Vurder seeding/flere grupper for å unngå uhell fra starten av.

For meg var løypeprofilene fine. Likte spesielt godt rulleskiløypa, at det ikke ble bare staking, men måtte ut i både diagonal og dobbelttak. Tror det førte til at det ble “sprekk” i feltet og man så hvem som hadde sterkest utholdenhet og behersket alle stilarter. Jeg merket det på balansen når jeg begynte å bli sliten.

Flott løype!!   (men en forferdelig tøff bakke opp fra Hellerudsletta da…. J)

Bra profil. Siden det er nedover i starten og dermed mulighet for mange til å henge, er det viktig med god plass. Fint om veien kan brukes helt til Kjul.

Ekstremt bra løype med fin asfalt og god høydeprofil. Bra med funksjonærer som varslet ved kryss og veiskiller. Ved Glømmi sport kunne det vært bedre merket. To av oss gikk sykkelveien helt til Glømmi, og undergangen. Skjønte det var feil, og at vi trolig misset en merking tidligere. Sikkert bare tunnelsynet som slo inn med slitenhet J

Takk for et utrolig bra og gjennomført arrangement i går.

Løp:

Fin trase på alle 3, jeg var ikke inne og kikket på nett før start men la det komme frem at det er noe sykling på enkel sti. Løypeprofil på løp var hard og stilte krav til kapasitet. Veldig bra og variert. Tror lengden er perfekt lengde. Blir noen av løypene for lange er det mange som ikke tør være med da totalen blir for tung. Morsomme og fine stier og fin høydeprofil.

Løypeprofilen var meget bra og meget hard. Kunne kanskje vært noe flatere i starten av både løp og sykkel.

Løp var litt tøft, men det har jo sin sjarme også. (to bakker var så bratte at jeg måtte gå, bedre om man kan løpe hele tiden)

Jeg ble litt overrasket av at det var så lite fart og så mye trege motbakker i løypa. Hadde sett for meg å bruke farten og steget for å få et godt og nødvendig utgangspunkt før syklinga, men på grunn av terrenget og motbakkene ble det for tøft. Jeg tror at fysiske forutsetninger i motbakker og på sykkel henger sammen.

En løpsetappe med mer fart kunne derfor skille løping fra sykkel i større grad og kanskje gjort det mer spennende ved at de gode syklistene må hente inn igjen de gode løperne. Dette er mitt individuelle innspill, men jeg har også forståelse for at profilen skal skille på kapasitet.

Sykkel:

Jeg har svært lite erfaring fra sykkel så her kan jeg ikke uttale meg annet enn at jeg på tross av lite sykkeltrening klarte å komme gjennom. Det gikk sakte og ble litt utfordrende i våte partier, men utover det var det en trygg og fin løype. Helt greit å bruke samme runde to ganger mtp oppfølging og drikkestasjon. Profilen var preget av både fart og seige motbakker så den var passe utfordrende og god.

Veldig bra lengde, morsomme og varierte stier. Dersom det hadde vært mange utøvere ville jeg kanskje droppet stien der man sykler begge veier. På retur hadde jeg motgående syklist, og med mange i løypa er det best om singeltrackene ikke går begge veier. For å sikre bomsykling kunne et par steder vært enda bedre merket, men dette var generelt bra. Sperre undergang ved innkomst når vi sykler.

Fin løype. (jeg var litt uvant med sti/terreng, men klaret allikevel). Naturlig nok syns jeg det var altfor lange tekniske partier på sykkel, ettersom jeg ikke har god nok teknikk her. Det hjalp ikke at det var sleipt, vått og at jeg gikk på trynet noen ganger.. Rulleskirunden hadde passe lengde, hard og variert.

Jeg er nybegynner/førsteårs syklist. Var derfor redd for at sykkelprofilen skulle bli for teknisk. Kom meg igjennom, andre runden ble bedre enn første. Kanskje det var greit at jeg testet profilen. Når jeg fikset det, bør de fleste andre også greie det J

 Spm. 2)    Hva er viktig for deg at en slik øvelse (triatlon eller kun rulleski) inneholder?

At løypen er variert slik at man kan variere teknikken. Gjør også at løpet ikke blir monotont og kjedelig.

Det må være godt tilrettelagt for bytte mellom aktivitetene, godt merket, jevne drikkestasjoner underveis, personell ved kritiske veivalg og sikkerheten må være ivaretatt, spesielt i deler av løypa som er tilknyttet annen trafikk. Variert terreng og krevende løyper, og det greide dere fint J Dog ikke krevende utforkjøringer på rulleski, det gikk fint med den ene bakken.

Jeg mener det konseptet dere har laget her inneholder det jeg ønsker. Hvis man i tillegg klarer å få med mange flere deltakere blir dette litt status og selvfølgelig mer populært.

Det er viktig for meg at øvelsene er tøffe og lange, men overkommelige. Bra at de er i Oslo området ifht logistikk.

Da det er trening som gjelder for mange «voksne» birkebeinere tror jeg løp, sykkel og rulleski er greit. Jeg likte meget godt trekløveret med løp, sykkel og rulleski. Rekkefølgen var også bra. Rulleski etappen var desidert hardest. Variert profil og god asfalt

Har aldri deltatt på noe lignende tidligere. Stilte derfor med åpent sinn og håpet på å komme meg igjennom. For meg ble det derfor en positiv opplevelse/erfaring. Dere må fortsette med klassisk stil på rulleski. Rekkefølgen: løp, sykkel og rulleski var perfekt.

Spm. 3)    Hvordan var merkingen av løypa?

Merkingen var god, hjalp bra med en syklist foran. Men bør nok påregne en del flere vakter neste år dersom arrangementet skal bli større

Merkinga var god. Likte spesielt pilene og de jevne blå merkene i terrenget. Jeg er ikke kjent i området og hadde ikke studert kartet før start, men merkinga var god nok til å ha god kontroll underveis. Den gode merkinga vil være nødvendig å videreføre til neste år!

Vet ikke – fulgte bare sykkelmannen.

Løp og rulleski var bra merket, sykkel løypa kunne med fordel vært merket også litt før kryss. Mekringen kom litt brått på. Ellers bra.

Som sagt mener jeg dette var stort sett veldig bra. Et par ekstra skilt/merker skader aldri. Viktig at det er skiltet før og etter avstikkere, så man er sikker på at man har valgt riktig.

Merking av løypa var utrolig bra. I tillegg til bra jobb fra funksjonærer som stod på kritiske steder. Info i forkant var god. Kanskje ta med en huskeliste neste gang: slange, rulleskipigg etc. Jeg var ikke klar over at det skulle være inforunde rett i forkant, så den må annonseres. Ble litt stress før start.

Merking var meget bra. Lett å finne retningen i alle kryss. SWIX båndene var også bra å støtte seg på.

Hadde vært gøy med noen ekstra skilt med markering av «Halvvegs», kun 3, 2, 1 km til mål….. og andre oppmuntrende beskjeder underveis.

God. Jeg tok imidlertid gangfeltet til venstre for veien etter bakken ned fra Nittedal kirke.

Merkingen var ok, men jeg måtte følge med både på løp og sykkel. Løp feil et sted, men det hadde noe med at jeg begynte å bli sliten og mistet litt av konsentrasjonen.

Spm. 4)    Fikk du nok informasjon i forkant av løpet (web, facebook, info på renndagen)?

Ja, bra informasjon. Fikk god og detaljert info på løpsdagen

Det var kun vesentlig og nyttig informasjon som ble lagt ut i forkant, og supplert på epost. Jeg fikk tilstrekkelig, presis og nyttig informasjon. Det eneste jeg savnet var informasjon om drikkestasjoner, dette kan med fordel informeres om før renndagen.

Burde vært bedre informert om at det var såpass med sti, både på løp og sykkel. Mulig det er jeg som har lest litt dårlig, men bommet med valg av sko og sykkel. Ellers var all info braJ

Ja, det mener jeg var tilstrekkelig. Legg også ut påmeldingslister på nett. Det kan bidra til at flere blir motiverte. God hjemmeside med løypebeskrivelse etc.

For større arrangement bør det kanskje skrives litt om hvordan skiftning mellom etappene skal skje. Og hva som er innlagt av Mat/drikkestasjoner

Bra info – Nok info:)

Spm. 5)    Hva var du spesielt fornøyd med?

Foruten en flott rulleskitrase syns jeg det var en meget hyggelig ramme rundt arrangementet. Veldig bra premier selv om dette var et testarrangement. Også hyggelig at det ble servert pizza til deltakerne i etterkant av løpet. Tror faktisk ikke jeg har deltatt i et eneste arrangement hvor det har blitt servert gratis mat til deltakerne (bortsett fra boller), så pluss for det:)

Spesielt fornøyd med uhøytidelig stemning. Den må dere prøve å ta vare på

Jeg ble spesielt fornøyd med mottakelsen på Renndagen, de positive støttepersonene/ løypevaktene rundt i løypene og profesjonaliteten som preget arrangementet.

At det overhodet kommer konkurransetilbud på rulleski.

At dere startet opp et slikt arrangement. Hyggelig stemning, gode og krevende traseer.

Varierte løyper. Kombinasjonen løp, sykkel og rulleski. Lengden på hver enkelt løype og totalen.

Som nevnt var merking og funksjonærer svært god. I tillegg var det god oppvartning i start/målområdet. Hyggelig og uformell stemning. Bra med bilder og resultater raskt etter endt arrangement.

Avslappet atmosfære , flott trenings dag ! Trivelig og god atmosfære. Helheten, kombinasjonen av løypene var fin.

Bra nettside, bra tiltak, fin løype

Alt + været (tenk om det hadde regnet)

Spm. 6)    Hva kan bli bedre neste år?

Ved flere påmeldte bør man ha muligheten til å benytte vegtraseen helt ned til Kjul. Det bør også være drikkestasjoner underveis. Flere deltakere gjør også at det bør være flere funksjonærer ute i løypa ved vegkryss. Dette gikk fint nå, men når konkurransen blir større er det lett og glemme normale trafikkregler.

Med bedre annonsering tror jeg også det vil komme mange flere. Dette er et arrangement mange vil like. Få det inn i terminlisten til kondis og Norges skiforbund, samt annen annonsering.

Med flere deltakere vil det også bli flere folk ute langs løypa som er med på å skape stemning.

Snakket med dere om gangvei i starten. For å redusere sjansen for ulykker bør det benyttes vei så mye som mulig, særlig i starten. I år fikk vi et fall på gangvei etter Kjul, det ble trangt da vi både passerte andre som var ute på treningstur og fikk gruppe med syklister i mot. Bør kunne være mulig å gå vei hele veien, i hvertfall for elite/konkurransegruppe. Det blir litt kø for bilene i noen minutter, det bør være mulig å leve med. Med start litt tidligere er det også sikkert mindre trafikk. Bratteng fikser dette.

De gode støttepersonene bør også komme fram under rulleskidelen. I forhold til løping og sykkel ble følelsen at man var litt alene på rulleski. En drikkestasjon i forkant av Nittedal kirke hadde også vært bra.

Sett fra min side var det i år en innstilling blant deltakerne om at dette var et prøvearrangement og jeg tror at det må legges til rette for at det kan oppstå mer friksjon når det gjennomføres som en offisiell konkurranse.

For å gjøre arrangementet mest mulig attraktivt (også) for de som har kommet litt oppi årene: Ha klasseinndeling med femårsintervaller. Presenter resultatlistene klasseinndelt. Vurder også deltakerpremie.

Markedsføring i forkant så flere blir med. Bruk ambassadører som kan mase på sine klubber, vennegjenger, treningskompiser etc. Jeg fikk vite om dette tilfeldig av en svigerinne, og fikk med noen ved å videreformidle. Nå som dere har noe å vise til blir dette lettere. Få evt leverandører eller sportsbutikker med for å hjelpe dere med dette.

Prøv å unngå høstferie. Alltid vanskelig for mange. For å tiltrekke seg en større bredde tror jeg det er nødvendig med kortere og mindre teknisk stiparti på sykkel. Det er nok mange damer som kvier seg for å melde seg på. En drikkestasjon under Rulleskirennet hadde vært bra, i tillegg til stav/piggservice et sted underveis

Jeg tror det kan være lut å starte litt senere på dagen fex. Kl 10:00 for oss som har litt reisevei, ble det en meget tidlig lørdagsmorgen.

Bedre beliggenhet av Mat/drikkestasjon ved skiftene slik at man kan dra med seg litt rett før skift. Kanskje en mat/drikke stasjon halvvegs i rulleski traseen.

Gjøre starten og innkomsten litt mindre «kronglete». Forbedre løypekartene slik at det mulig å zoome seg helt inn på detaljer

Spm. 7)    Kommer du tilbake neste år i så fall hvorfor?

Jeg kommer tilbake. Syns det er utrolig moro at det arrangeres en slik konkurranse i nærmiljøet og da må man stille opp. Som sagt også en trase som passer de fleste og hyggelig ramme rundt arrangementet.

Ja det tror jeg, ga mersmak. Men høstferien kan gjøre at mange er borte. Ideelt bør kanskje arrangementet holdes to uker før?

Jeg har ikke bestemt meg, men hvis jeg kommer tilbake neste år er det på grunn av positiviteten i arrangementskomiteen, den gode tilretteleggingen og for å få en skikkelig hard og god treningsøkt. Hvis jeg ikke kommer tilbake neste år er det fordi jeg ikke trener sykkel og at konkurranseformen blir litt utenfor mitt treningsgrunnlag.

Ja dersom helsa holder – jeg likte arrangementet

Renger med det, det er alltid gøy med konkurranser i nærheten. Flott løype hyggelig stemning, håper på minst 100 stk. til start neste år.

Absolutt. I hovedsak fordi dette er et hyggelig arrangement enten man har ambisjoner eller bare ønsker en hyggelig god treningsøkt. Bra å legge det på en søndag.

Jeg kommer definitivt tilbake neste år, da jeg liker denne typen utfordringer. Spesielt i nærmiljøet som gjør det enklere ifht logistikk.

Ikke legg til høstferie ,hvis det passer ja

Jeg ønsker være med til neste år.  Morsom konkurranse, hyggelig miljø. Antar at deltager antallet ikke blir alt for stort (kanskje 100 – 200?) men da er det fortsatt et forholdsvis lite og hyggelig arrangement uten for mye stress og trengsel.

Jeg kommer sannsynligvis tilbake. Det er nært og arrangementet har potensial.

Kommer tilbake. Kjempefin treningsøkt/konkurranse. Stemningen og hvordan vi ble tatt imot. Det var hardt, men moro.

Spm. 8)    Vil du invitere noen kjente til dette?

Ja, absolutt. Gjorde det i år også, men de kunne ikke

Jeg skal være en god ambassadør

Absolutt. Det eneste som begrenser hvem jeg kan invitere er rulleskidelen. Mange jeg kjenner sykler og løper, men de færreste av dem går på rulleski. Jeg likte konseptet svært bra så det er ikke negativt, men jeg tror det sier noe om at det kan være utfordrende å få en like stor deltakermasse som sammenlignet med løping og sykkel. Kan jeg godt, sønnen min for eksempel.

Selvfølgelig

Maste bra på flere i år, og fikk også med noen. Til neste år vil jeg garantert fronte det for flere.

Anbefaler lett dette videre. Dere burde definitivt arrangere et renn til vinteren!! Kanskje det skal inngå i en Dobbel J

Ja, jeg har spredd ryktet så mye jeg kan

Ja. Inviterte også i år via FB

Jepp, skal få med meg flere damer 🙂

Spm. 9)    På en skala fra 1 – 10 der ti er best, hvordan var det i forhold til forventingene?

Dere har gjort en veldig bra jobb til dette testløpet og syns det er et utrolig bra initiativ som jeg absolutt håper blir en tradisjon – 10

Som et testarrangement får det 9. Et bra konsept og det var mye bedre tilrettelagt enn det jeg hadde forventet.

Oppsummert er jeg svært godt fornøyd med rammene og takker for muligheten til å være med å teste konseptet J – 10

I forhold til forventningene, en 8’er.

8 – De 2 minuspoengene er ene og alene fordi jeg hadde trodd det skulle være med flere.

Rangerer det til 9 ifht forventninger

8

I allefall 9 !

Toppkarakter, det blir en 10er pga premien.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s